Razlika med Foto Knjigo in Foto Albumom

Razlika med Foto Knjigo in Foto Albumom je zelo majhna. Nekateri mlajši, ki niso bili vpeti v prvi sistem shranjevanja fotografij mečejo Foto Knjigo v isti žep kot Foto Album. Za nas starejše pa obstaja še vedno razlika.
Včasih smo fotografije najprej razvili in jih potem po želji dodali v t.i. Foto Album, ki je imel posebne plastične žepke, da se fotografija ni poškodovala. Pod vsako fotogografijo si lahko na roke zapisal vrsto dogodka (npr. Miha, pustovanje 1996).
Vse to se drastično spreminja v ob rasti računalniške tehnologije. Pravzaprav večina shranjuje fotografije kar na računalniku in jih sploh ne razvije. Takšen način je res, da najcenejši a najnevarnejši. Kaj hitro se nam zgodi, da se račualniku kaj zgodi in brez dodatne rezerve ostanemo brez vseh svojih dragocenih fotografij.
Foto Knjiga
Torej, če res želimo shraniti svoje nepozabne spomine je najbojša rešitev danes izdelava Foto Knjige. Z razliko od Foto Albumom, kjer je potrebno najprej fotografije razviti in ročno vnašati v Album je izdelava Foto Knjige veliko bolj enostavna. Za izdelavo potrebujete program (brezplačno ga dobite pri ponudnikih tiska in vezanja Knjige) s katerim svoje fotografije hitro in enostavno obdelate, odvisno od velikosti. Takšni programi, ki so si med seboj zelo podobni omogočajo izbiro različnih postavitev fotografij, spreminjanje ozadja, dodajanje tekstov ... Na takšen način si izdelate povsem unikatno Foto Knjigo v svojem formatu.
Ker beseda Album pomeni zbirka (kar koli že zbirate oz. shranjujete) bi lahko rekli, da je povsem na mestu, da se enači Foto Album s Foto Knjigo, ki je v primeru tekstovne vsebine malenkost bolj primerna. Odločitev je vaša. Konec koncev je za končnega uporabnika pomembna vsebina in ne ime zbirke najdragocenejših spominov.