Foto Knjige v 3 korakih

Foto Knjigo naredimo v 3 korakih, če nimamo predhodno že prenešenega programa za samo izdelavo.
Torej prvi korak je, kot že omenjeno prenos programa za izdelavo Foto Knjige. Če ste eden izmed tistih, ki nimate veliko znanja o programih in nastavitvah za prvo pomoč prosite nekoga iz družine ali prijatelja, da vam pomaga. Na spletu obstaja veliko brezplačnih programov za izdelavo. Velikokrat je dovolj dober že program podjetja, ki vam izdela knjigo.
Nekaterim pride znanje Photoshopa prav, saj lahko še bolj profesionalno urejejo svoje fotografije.
Drugi korak, ko stestiramo in izberemo ustrezen program je sama izdelava. Večina programov ima nekaj istih funkcij, ki vam omogočajo lažjo in bolj profesionalno izdelavo Foto Knjige. Pri vseh lahko spreminjamo ozadja na katera naložimo fotografije, kakšna so ozadja in količina je odvisna od programa do programa. Poleg tega lahko spreminjamo postavitve kakor nam paše, npr. 2 slike na stran ali 4 slike, ki so poljubno razporejene po listu ... Dodajanje tekstov omogočajo vsi programi, brez te funkcije knjiga ne bi dobila pravega smisla poleg tega pa si z dodajanjem opomb pod slike lažje kronološko zapomnemo, kdaj je fotografija bila narejena.

Prvič boste za izdelavo potrebovali malo več časa, kakor v nadaljevanju. Čas za izdelavo bo odvisen tudi od obsega, več slik, več časa.
Tretji korak, ko je Foto Knjiga narejena je seveda naročilo. V kolikor ste knjigo izdelali s programom, ki ni last podjetja (katero foto knjige izdeluje) se predhodno pozanimajte kaj vse potrebujejo za naročilo (barva in vrsta platnice ...). 3-5 delovnih dni je ponavadi potrebnih za samo izdelavo. Vse kar vam preostane je, da počakate doma, da vam pošljejo vašo Foto Knjigo.