Težave pri izdelavi Foto Knjige

Foto Knjige so super zadeva, še bolje bi za nekatere bilo, če bi bil postopek izdelave še bolj enostaven. Na trgu obstaja več vrst programov za  izdelavo Foto Knjige in so si večinoma podobni po funkcijah a se malenkost razlikujejo med sabo. Nekateri so napisani v slovenščini drugi pa v angleščini. Seveda, se splača pred naročilom malo primerjat programe, saj je ponavadi tako, da izberemo enega ponudnika in če smo zadovoljni s kvaliteto izdelave Foto Knjige tam dalj časa ostanemo.
Za večino ljudi bi bil dovolj program ki bi omogočal samo vnos Fotografij in možnost pisanja tekstov. Ker pa ni tako in imamo še ogromno drugih funkcij pa so stranke pri prvi uporabi malce zmedene. Z drugo in tretjo uporabo postane stvar precej preprosta le navadit se moramo na program.

Če nimate oblikovalske žilice se priporoča uporaba enobravnega ali kar belega ozadja. V tem primeru ne morete zgrešiti pri designu Foto Knjige, saj bela paše povsod, razni morski vzroci pa ravno ne.
Nekateri ponudniki Foto Knjige ne ponujajo tiska na rob, zato bodite pozorni, da ne pišete tekstov povsem na robu.

Zelo pomembno dejstvo je, da uporabljate samo najboljše fotografije, kvaliteta tiska je odvisna od njih. Če se vam prikaže klicaj poleg fotografije to pomeni, da pri tisku to ni bo najbolje. rešitev za to je pomanjšanje fotografije namesto, da gleda čez celo A4 stran.

Zakaj obstaja toliko različnih formatov Foto Knjige?

Tudi mi se sprašujemo. Večje število formatov dviguje osnovno ceno, ker za različne formate ni dovolj ena oprema in zaloga materiala. Raje se osredotočite na najpogostejši A4 format, ki je prisoten v ležečem in pokončnem stilu za Foto Knjige.