Težave pri izdelavi Foto Knjige

Foto Knjige so super zadeva, še bolje bi za nekatere bilo, če bi bil postopek izdelave še bolj enostaven. Na trgu obstaja več vrst programov za  izdelavo Foto Knjige in so si večinoma podobni po funkcijah a se malenkost razlikujejo med sabo. Nekateri so napisani v slovenščini drugi pa v angleščini. Seveda, se splača pred naročilom malo primerjat programe, saj je ponavadi tako, da izberemo enega ponudnika in če smo zadovoljni s kvaliteto izdelave Foto Knjige tam dalj časa ostanemo.
Za večino ljudi bi bil dovolj program ki bi omogočal samo vnos Fotografij in možnost pisanja tekstov. Ker pa ni tako in imamo še ogromno drugih funkcij pa so stranke pri prvi uporabi malce zmedene. Z drugo in tretjo uporabo postane stvar precej preprosta le navadit se moramo na program.

Če nimate oblikovalske žilice se priporoča uporaba enobravnega ali kar belega ozadja. V tem primeru ne morete zgrešiti pri designu Foto Knjige, saj bela paše povsod, razni morski vzroci pa ravno ne.
Nekateri ponudniki Foto Knjige ne ponujajo tiska na rob, zato bodite pozorni, da ne pišete tekstov povsem na robu.

Zelo pomembno dejstvo je, da uporabljate samo najboljše fotografije, kvaliteta tiska je odvisna od njih. Če se vam prikaže klicaj poleg fotografije to pomeni, da pri tisku to ni bo najbolje. rešitev za to je pomanjšanje fotografije namesto, da gleda čez celo A4 stran.

Zakaj obstaja toliko različnih formatov Foto Knjige?

Tudi mi se sprašujemo. Večje število formatov dviguje osnovno ceno, ker za različne formate ni dovolj ena oprema in zaloga materiala. Raje se osredotočite na najpogostejši A4 format, ki je prisoten v ležečem in pokončnem stilu za Foto Knjige.

Stare Fotografije

Večina od nas še ima doma kakšne stare Fotografije, ki so razvite ali pa jih imamo shranjene nekje na starem računalniku in smo že povsem pozabili, da jih sploh imamo.
Bliža se zimski čas, ki bo odlična priložnost urejanje stare zbirke Fotografij. Pri urejanju se priporoča, da sproti brišemo tiste fotografije, ki so se nam ponesrečile, slabo izgledajo (slaba kvaliteta ostrine, svetlobe ...) ali pa imamo preveč istih. Zakaj bi shranjevali takšne, ki še za objavo na spletu niso.
Pri urejanju je zelo pomembno, kako poimenujemo datoteke, saj želimo naslednjič bolj enostavno do naših Fotografij.

Seveda je najboljša in najbolj varna varianta shranjevanja dragocenih fotografij z izdelavo Foto Knjige. Foto Knjiga omogoča shranjevanje fotografij v tiskani obliki, ki ima daljšo življensko dobo, kot shranjevanje trdem disku.

Izdelava Foto Knjige je precej preprosta s pomočjo brezplačnega programa. Sicer je prvič potrebno malo več časa a ko osvojite osnovne funkcije je izdelava Foto Knjige res preprosta.
Večina brezplačnih programov vam omogoča veliko možnosti, med drugim tudi dodajanje tekstov po želji.

Več informacij o naročilu in izdelavi na Foto Knjiga.

Vezava in Lektoriranje Diplomske Naloge

Tehnologija, ki se uporablja za vezavo Foto Knjige je ista kakor pri vezavi Diplomske Naloge. Razlikuje se samo v materialu, ki je za Foto Knjige za odtenek boljši. Boljši je že pri vrsti papirja, ker se uporablja foto papir za doseganje najboljše kvalitete tiska. Platnice pa se razlikujejo samo v formatu in barvi.

Vezavo Diplomske Naloge lahko razdelimo na toplo ali hladno. V končnem izgledu ni bistvene razlike le tehnologija je malenkost drugačna. Pri hladni vezavi mahansko stisnemo platnice in stranski kanal, pri topli pa dobimo celotno platnico s stranskim kanalom v enem kosu in samo preko toplote segrejemo lepilo, ki zveže liste s platnico.

Pred samo vezavo Diplomske Naloge je zaželjeno, da se strokovna vsebina še lektorira. Dejstvo je, da gre pri Diplomskih Nalogah za veliko količino besedil, kjer se kaj hitro zgodi, da spregledamo kakšno slovnično napako ali pa zaradi premalo znanja iz slogovnega področja delamo napake. Konec koncev smo vsi za določena področja strokovnjaki, vsega pa žal ne vemo:)

Lektoriranje Diplomske Naloge se opravi najkasneje v roku 3 dneh. Nazaj pa dobite 2 elektronske verzije, kjer ima ena vidne popravke, druga pa sprejete in je pripravljena za tisk.

Pri povpraševanju tako za vezavo kot za lektoriranje je najbolje, da se vsi potrebni podatki (število znakov brez presledka, št. izvodov za vezavo, št. strani za tisk ...) z vsemi podrobnostmi pošljejo na elektronski naslov. Že v roku ene ure dobite nazaj ponudbo za željene storitve. Če se z njo strinjate, jo potrdite in v dogovorjenem roku vam gradivo dostavimo.

Vse podrobnosti glede lektoriranja dobite na Lektoriranje Diplomske Naloge.