Vezava Foto Knjige

Vezava Foto Knjige sploh ni zapleten postopek. Do določene mere je primerljiva z vezavo diplomskih nalog pri katerih uporabimo več delov platnic in stranskega kanala ter vse skupaj zvežemo.

V tehnološkem smislu se ločita dva načina Vezave Foto Knjige. Prvi način je topla vezava pri kateri uporabljamo napravo, ki ogreje spodnji del oz. del kjer se nahaja takoimenovani kanal platnice. Takšna platnica je narejena v enem kosu in ima na notranji strani v območju kanala nanešeno posebno lepilo.
V platnico dodamo natisnjene Foto liste, položimo s kanalom navzdol na vročo napravo, počakamo 30 sekund ter odmaknemo. Po eni minuti je Foto Knjiga narejena in pripravljena za prevzem oz. dostavo stranki. Največja prednost takšnega načina vezave je v bolj kvalitetni izdelavi, kar se pozna pri končnem zunanjem videzu Foto Knjige.
Drugi način, ki se uporablja tudi za diplomske naloge pa je hladna vezava. Pri hladni vezavi imamo platnico razstavljeno na 3 dele, zgornji in spodnji del ter stranski kanal. Tukaj najprej združimo in poravnamo zgornjo-spodnjo platnico in natisnjene liste, vse skupaj zapremo s stranskim kanalom in s posebno napravo mehansko stisnemo del pri stranskem kanalu. Prednost takšne vezave je v tem, da je možna hitra zamenjava notranjih listov Foto Knjige brez dodatnih stroškov.

Dobro je vedeti, kakšne so razlike pri hladni in topli vezavi a za končnega uporabnika je najpomembnejša kvaliteta tiska in ne toliko kvaliteta Foto Knjige.